Tvrtke partneri

partner  na području Zagreba i središnje Hrvatske


partner na području Istre i Kvarnera

COUNTIS E: Ethernet komunikacija na novim Socomecovim brojilima

Više komunikacijskih mogućnosti, MID sukladnost, kompaktnost, mjerenje većih struja… već pri prvom pogledu na cjelokupnu ponudu Socomecovih Countis brojila jasno je kako svestranost primjene ide ruku pod ruku s jednostavnom uporabom.

COUNTIS E brojila radne i jalove energije mjere visokom preciznošću i omogućuju spremanje ostalih električnih parametara, ključnih za upravljanje troškovima. Izravnim mjerenjem od 100 A direktno do 6000 A preko strujnih transformatora, ispunjavanju zahtjeve svih vrsta električnih instalacija: industrijska postrojenja, zdravstvene ustanove, podatkovni centri, infrastrukturni i građevinski objekti…
Velika ponuda modela COUNTS E brojila ispunjava sve zahtjeve ugradnje: kućišta za DIN šine (1 do 7 modula).

countis-e_1Brojila s brojnim načinima komunikacije
Komunikacija je jedna od glavnih prednosti COUNTIS E modela. Već od prije poznati modeli nude brojne mogućnosti: pulsni izlaz, Modbus portovima ili M-Bus.
Novi modeli brojila E17, E18, E27 i E28 su opremljeni Ethernet komunikacijskim portovima i ugrađenim ‘single-point’ web serverom. Zahvaljujući jednostavnom web serveru, korisnici mogu konfigurirati svoj mjerni uređaj, nadzirati potrošnju te pogledati i ispisati podatke o potrošenoj energiji. 
Za aplikacije s više mjernih točki, može se koristiti Diris G web server. Na taj način se može umrežiti nadzor i ugradnja do 32 mjerna brojila.

Jednostavna i transparentna raspodjela troškova električne energije 
Kao i kod već poznatih COUNTIS E brojila, svaki novi model je dostupan s ‘B+D modulom i MID certificiranom verzijom, što omogućuje precizno i pouzdano mjerenje. Korisnicima se sada nudi i aplikacija za prilagođenu verziju unutar COUNTIS E ponude namijenjena raspodjeli troškova električne energije, bez obzira o vrsti mreže (jednofazna ili trofazna), komunikacijskom protokolu ili naponu. Dodatno, sigurnosna oprema sprečava bilo kakvo neovlašteno korištenje i osigurava cjelovitost instalacije.

Brže puštanje u pogon i konfiguracija 
COUNTIS E brojila zaštićeni su od priključenja faze na neutralni priključak, što jamči dobru funkcionalnost i smanjuje broj provjera kod puštanja u pogon.
Novi modeli s ugrađenim ‘single-point’ web serverom, mogu se lako konfigurirati putem Internet izbornika. Za ostale modele se koristi Easy Config software – izuzetno jednostavno rješenje za stvaranje, prilagođavanje i spremanje željene konfiguracije.

Rješenje za naplaćivanje i mjerenje više različitih tarifa 
Svi modeli COUNTIS E brojila nude opciju mjerenja više tarifa: to znači da mogu mjeriti potrošnju energije za vrijeme različitih vremenskih perioda ili iz različitih izvora. Istovremeno se može prikazivati do 20 električnih veličina.

Poboljšane performanse 
Predstavljanje novih modela dovelo je i do poboljšanja postojećih: minimalna ulazna struja se za modele COUNTIS E03 i E04 povećala s 32 na 40 A, a kod modela COUNTIS E23, E24, E25 i E26 sa 63 na 80 A. 
COUNTIS E13, E14, E15 I E16 brojila sada dolaze s kompaktnijim dizajnom, već predstavljenim kod modela E17 i E18: od sada se isporučuju u 2-modulnom kućištu za DIN šine.

Ne samo električna energija…
Socomecovi COUNTIS E modeli uključuju i ECi2 i ECi3 pulsne koncentratore koji skupljaju i pohranjuju pulsne podatke o potrošnji vode, plinova, komprimiranog zraka ili strujnih veličina te čak i analognih senzora (svijetlo, temperatura, vjetar..).

Sukladnost sa standardnima
Countis E brojila ispunjavaju zahtjeve sljedećih standarda:

 • IEC standard 62053-21 (radna energija)
 • IEC standard 62053-23 (jalova energija)
 • IEC standard 62053-31
 • IEC standard 62053-11
 • EN standard 50470-1
 • EN standard 50470-3
 • Thermal regulation RT 2012
 • ISO standard 50001.

Sažetak

 • Brojila radne i jalove energije (izravno mjerenje do 100 A i mjerni transformatori do 6000 A) na jednofaznoj i trofaznoj mreži
 • Komunikacija preko različnih protokola: Modbus, M-Bus, Ethernet
 • Brže puštanje u pogon i konfiguracija
 • MID zaštita

 

Više informacija možete saznati u brošuri:

COUNTIS-E_BROCHURE_EN-i  (3,8 MB)

partner  na području Zagreba i središnje Hrvatske


partner na području Istre i Kvarnera