Tvrtke partneri

partner  na području Zagreba, središnje Hrvatske i Dalmacije

Energetska učinkovitost

Poboljšanje energetske učinkovitosti objekata.

Socomec rješenja, od senzora do velikog izbora inovativnih, modularnih softverskih paketa, stvaraju stručnjaci u području energetske učinkovitosti. Oni ispunjavaju osnovne zahtjeve lokalnih vlasti pri gradnji te omogućuju:

  • mjerenje potrošnje energije, prepoznavanje izvora pretjerane potrošnje te podizanje svijesti korisnika o istom
  • ograničavanje jalove energije i sprječavanje povezanih troškova
  • korištenje najboljih tarifa, provjere računa dobavljača te točnu distribuciju računa između potrošača.

 

Učinkovita kontrola energetskih troškova započinje s detaljnim mjerenjem i centraliziranim nadgledanjem svih izvora energije. Socomec nudi cjelokupni sustav vrhunskih performansi za mjerenje i daljinsko savjetovanje stvarne potrošnje vode, plina, električne energije i drugog. Odabir VERTELIS softverskog programa donosi vam upravljačke ploče i pokazatelje koji vam pomažu pri stvaranju bolje slike o stvarnoj potrošnji energije.

Kod svake neuobičajene situacije oglasit će se sustav te ćete lako procijeniti kapacitete instalacije i prihvatiti ili ne prihvatiti dodatne troškove.

socomec_energy-efficiency-01

Imamo sve alate koji vam pomažu pri smanjenju troškova! Detaljna i vremenski pravovremena mjerenja te analize potrošnje energije, otkrivaju skupe greške. Osim toga, prilagodbom određenih praksi potrošnje ili procesa koji intenzivno troše energiju, moći ćete ostvariti do 30% manje troškove potrošnje energije.

Iznenadili su vas dodatni troškovi reaktivne energije? Socomec rješenja pomoći će vam u izbjegavanju dodatnih troškova te smanjenju računa.

Potrebno je kontrolirati više strana? Odlučite se za naša rješenja kako biste olakšali praćenje i upravljanje potrošnjom na temelju individualiziranih mjerenja. Također, sve je skladu s MID direktivom (koja jamči točno i ovlašteno mjerenje) koja je obavezan element u naplati energije (kWh).

socomec_energy-efficiency-02

Briga o energetskim performansama i ekonomičnosti šalje važnu poruku o kolektivnoj i individualnoj svijesti te integritetu. Uz VERTELIS program možete jasno pokazati rezultate kolegama, primjerice na prezentacijskim stupovima. Ovo dijeljenje rezultata u realnom vremenu potaknuti će ih u pridruživanju vašim ekološki osviještenim praksama. Temeljeno na dobivenim rezultatima, možete komunicirati vaše ambicije za budućnost te ih jasno naglasiti u vašim godišnjim izvještajima.

socomec_energy-efficiency-03

 

Naši savjetnici za učinkoviti inženjering na raspolaganju su vam za reviziju vaših instalacija i za implementaciju te puštanje u rad odabranih rješenja za optimalni učinak.

Ovisno o vašim specifičnim zahtjevima, možemo vam ponuditi: – Sustave za produživanje servisnog intervala opreme – Sustave za izbjegavanje kvarova – Sustave za unaprjeđenje kvalitete i izlazne snage.

socomec_energy-efficiency-04

Ostvarite najnovije i najzahtjevnije certifikate koji će značajno povećati vrijednost vaše imovine te olakšati eventualnu prodaju ili najam objekta.

Otkrivanje grešaka u izgradnji objekta je važan element pri učinkovitoj obnovi, nadogradnji i sličnim radovima. Jednom kad se ti elementi prepoznaju, VERTELIS HYPERVIEW® program omogućuje transparentnost stanja i pokazuje vam kako se pridržavati regulative za uštedu energije. ‘Zelena vrijednost’ vašeg objekta biti će znatno veća.

socomec_energy-efficiency-05

partner  na području Zagreba, središnje Hrvatske i Dalmacije