Tvrtke partneri

partner  na području Zagreba, središnje Hrvatske i Dalmacije

Medicinske ustanove

socomec_medical-facilitiesPouzdana opskrba električne energije, sigurnost pacijenata i optimizacija energije u medicinskim ustanovama.

Rad medicinskih ustanova temelji se na brojnim kriterijima, uključujući povećanu potrebu za energetsku učinkovitost. Uz reference zadovoljnih kupaca, Socomec rješenja za medicinske ustanove ispunjavaju brojne zahtjeve za zgrade ovakve uporabe:

  • dostupna i izrazito kvalitetna opskrba energijom usklađena sa standardima povezanima uz zahtjeve ovakvih prostora
  • sigurnost osoba, opreme i imovine: zajamčen rad sigurnosnih sustava, kao što je osvjetljenje u slučaju nužde, zaštita od požara, kontrola pristupa i slično
  • energetska učinkovitost: nadgledanje, analiza i optimizacija potrošnje energije za održivo upravljanje objektima
  • zaštita i kontinuitet opskrbe energijom informatičkih sustava : stalno dostupno napajanje, prilagodljivost infrastrukture za stalne promjene zahtjeva
  • ostvarivanje ciljeva produktivnosti: dostupnost medicinske opreme za snimanje, smanjene troškova energije, napajanje modularnosti itd.

Provjerite što Vam Nabla Slavonija može ponuditi iz Socomec asoortimana, neovisno o projektu: novi objekt, dogradnja instalacije ili obnova postojećeg objekta.

 

Napajanje za zdravstvene ustanove podliježe različitim razinama kritičnosti, ovisno o području. Oprema za laboratorij, ljekarne, banke krvi (skupina 0 zgrada prema IEC 60364-7-710) zahtijevaju dostupnost visokokvalitetnog napajanja za: – pouzdane rezultate analiza, – respektabilno operativno vrijeme za vremenski ovisne podatke, – izbjegavanje gubitka podataka i uzoraka, – automatizirane procese koji bi mogli biti uzrok greške.

Ostale dijelove zgrade (prijem i slično) koji svojim operativnim radom, kao što je protok ljudi, također utječu na cjelokupno poslovanje. Socomec preporučuje kompletnu infrastrukturu te nudi proizvode i rješenja za optimizaciju bolničkog sustava napajanja te njegov pouzdaniji rad. Prednost je također u opremi prilagođenoj vašim zahtjevima te podršci i savjetima specijaliziranih proizvođača vaše cjelokupne električne infrastrukture.

Napajanje za zdravstvene ustanove podliježe različitim razinama kritičnosti, ovisno o području. Primjerice, grupa 2 medicinskih prostora ima izrazito stroge zahtjeve napajanja. Nadalje, ostali dijelovi objekta predstavljaju veliki izazov jer imaju učinak „raskrižja“ te time utječu na cjelokupnu protočnost procesa. Socomec preporučuje kompletnu arhitekturu te nudi proizvode i rješenja za optimizaciju bolničkog sustava napajanja te njegov pouzdaniji rad. Prednost je također u opremi prilagođenoj vašim zahtjevima te podršci i savjetima specijaliziranih proizvođača vaše cjelokupne električne infrastrukture.

Uz svako novo financijsko ograničenje, sve je veća potreba za kontrolu potrošnje energije kako bi se smanjili troškovi i utjecaj na okoliš. Kako bi se postigli ti ciljevi, mjerenje i analiza podataka o potrošnji energije prvi su korak za smanjenje ili učinkovitije trošenje energije! Socomec nudi cjelokupni program proizvoda i servisnih rješenja za poduzetnike, operativce i korisnike u medicinskim ustanovama. Oprema i elementi koji se predlažu jednostavno se međusobno spajaju za izmjenu podataka i ostale procese, dopuštajući učinkovito praćenje procesa u medicinskoj ustanovi. Uz Socomec, dobijete cjelokupnu ponudu, a radite samo s jednim dobavljačem, počevši od stadija dizajna pa sve do implementacije vaših energetski učinkovitih rješenja.

Informatički sustavi i komunikacijske mreže važni su za pravilno funkcioniranje zdravstvenog objekta. Koriste se za unos, pohranu i razmjenu podataka o pacijentima te je njihova dostupnost izuzetno važna. Štoviše, sve veća potreba za slijedivosti podataka o pacijentima označava i veliki porast u volumenu podataka koji trebaju biti spremljeni kao i broju servera koji se koriste za ovu funkciju. Socomec rješenja jamče sigurno i stalno napajanje IT sustava koji su specifični za medicinske ustanove. Modularnost koju nude naši sustavi jamče potrebnu prilagodljivost za stalno mijenjajuće zahtjeve.

Detaljna dijagnoza sve više ovisi o performansama medicinske opreme. Trenutna dostupnost takve opreme također utječe na ispunjavanje bolničkih ciljeva učinkovitosti i produktivnosti. S druge strane, medicinska oprema za snimanje je izuzetno zahtjevna po pitanjima napajanja: visoka (startna) struja, puls struje i slično. Zato i napajanje takvih uređaja mora ispunjavati posebne uvjete kako bi osiguralo ispavan rad uređaja. Kao dodatnu prednost naše suradnje s vodećim svjetskim proizvođačima medicinske opreme, nudimo specifična rješenja koja odgovaraju ovim zahtjevima napajanja Nekoliko stotina medicinskih centara već je poklonilo povjerenje Socomecu koji jamči stalni rad njihove opreme.

U usporedbi s drugim mjestima, u bolnicama je sigurnost osoba i imovine još važnija. Kao javno dostupne zgrade, medicinske ustanove su podložne posebnim zahtjevima sigurnosti (osvjetljenje u slučaju nužde, zaštita od požara i slično). Osim toga, ispravan rad kontrole pristupa je jako bitan za sigurnost pacijenata, osoblja, posjetitelja, a i bolničke imovine. Naši stručnjaci za napajanje pružaju upraviteljima medicinskih ustanova potpuno osiguranu zgradu.

partner  na području Zagreba, središnje Hrvatske i Dalmacije